25 Nisan 2011 Pazartesi

HaberTurk.com:Turkcell en başarılı iş ortaklarını seçti


Turkcell Partner Program En Başarılı Ürün ve Servis Ödülleri sahiplerini buldu
HaberTurk.com
02 Nisan 2011 Cumartesi, 16:55:09

Turkcell en başarılı iş ortaklarını seçti
Türkiye’nin en köklü ve etkin iş ekosistemlerinden biri olan Turkcell Partner Program, 2010 yılında en başarılı ürün ve servisleri geliştiren iş ortaklarını 9 kategoride ödüllendirdi.
Bağımsız jüri tarafından birinciliğe layık görülen iş ortakları ödüllerini “Turkcell İş Ortakları Ödül Gecesi” etkinliğinde Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar’ın elinden aldı.
Gecede, üstün performans göstererek Gold, Silver ve En Başarılı Operatör Servis Sağlayıcı iş ortağı olmaya hak kazananlar da açıklandı
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2010 yılı boyunca en başarılı mobil iş fikir ve projelerine imza atan iş ortaklarına 9 kategoride ödül dağıtarak kendi ekosisteminin en iyilerini belirledi.
Turkcell Partner Program En Başarılı Ürün ve Servis Ödülleri”, Swissotel’de gerçekleştirilen Turkcell İş Ortakları Ödül Gecesi etkinliğinde sahiplerini buldu. Kazanlar para ödülü ve plaket ile ödüllendirildi.
Turkcell ekosisteminin en iyilerini belirleyen yarışmaya 114 başvuru geldi. En çok başvuru alan kategori, “En Başarılı Mobil Uygulama” kategorisi oldu. Akademisyenlerden ve sektörün uzman isimlerinden oluşan bağımsız jüri 114 başvuruyu, ‘yeni ve yaratıcı olması’ ve ‘dünyada, Türkiye’de ya da Turkcell’de öncü olması’ ‘kullandığı mobil teknolojilerin çeşitliliği’, ‘en iyi müşteri deneyimi ve kullanım kolaylığı’ gibi kriterler doğrultusunda değerlendirdi.
Cenk Bayrakdar: Turkcell ürün ve servis sunmaya istekli herkesi desteklemeye hazır
Turkcell’in “en başarılı” iş ortakları, Turkcell İş Ortakları Ödül Gecesi etkinliğinde ödüllerini Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar’ın elinden aldı. Törende bir konuşma yapan Cenk Bayrakdar, iş ortağı ekosisteminin Turkcell için önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“9 yıldan bu yana, sektör trendlerinin gelişimi doğrultusunda her yıl yenilenen kategorilerde Turkcell ekosisteminin en iyilerine ödüller veriyoruz. Turkcell olarak Turkcell Partner Program aracılığıyla ticari ve teknik konularda yıllardır edindiğimiz bilgi ve deneyimimizi girişimcilerle paylaşıyor ve onlara ihtiyaç duydukları birçok farklı alanda destek sağlıyoruz. Turkcell Partner Program aracılığıyla, girişimcilere fikrin ticari modele dönüştürülmesinde gerekli olan tüm zemini hazırlayarak; fikrin ticari bir iş planıyla desteklenmesi, pazarlanabilir bir ürün ve servise dönüştürülmesi, pazara tanıtılması, farklı aşamalarda bilgi paylaşımı, danışmanlık, teknik ve iş geliştirme desteği gibi tüm destek programlarını girişimcilerin ve şirketlerin hizmetine sunuyoruz. İş ortaklarımız da bireysel ve kurumsal müşterilerimizin hayatına değer katan ve kamu yönetiminin verimliliğini artıran projeler üreterek iş birliğimizin değerini sürekli artırmaya devam ediyor.
Jürimizin 2010 yılının en iyileri olarak seçtiği tüm iş ortaklarımızı yürekten kutluyor, ortaklıklarımızın tüm taraflar için aynı verimlilikle sürmesini diliyorum. Turkcell kendine güvenen ve teknoloji sektöründe ürün ve servis sunmaya istekli herkesi desteklemeye hazır”
Jüri üyeliğini, Adil Zafer Müftüoğlu, (TÜTED-Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Aslı Kurul Türkmen (Endeavor Türkiye Girişimci Seçim ve Hizmetler Müdürü), Atakan Ilgazdağ (Müzisyen ve Jingle Yapımcısı), Ayşegül Molu (Bilgi Üniversitesi Program Direktörü Reklamverenler Derneği Başkanı), Banu Güz (RIM Türkiye Kurumsal Satış Müdürü), İlker Berkman (Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi), İlknur İlkyaz Gül (ODTÜ Teknokent Kurumsal Gelişim Direktörü), Prof. Dr. Kerem Alkin (MOBİLSAD Yönetim Kurulu Başkanı) Murat Dursun (MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı) Oktay Özgün (Intel Stratejik Müşteriler Müdürü), Özgür Kölükfakı, (MMA Eş Başkanı), Serhat Özeren, (TEDER ve İnternet Kurulu Başkanı) Turgut Gürsoy’un (TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı) yaptığı Turkcell Partner Program En
Başarılı Ürün ve Servis Ödülleri’nin kazananlar şöyle:

1-En Başarılı Mobil Uygulama: Valensas - yemeksepeti.com, iPhone Uygulaması
2-En Başarılı Reklam Uygulaması: Rabarba - Clear Men – Ronaldo Arda’yı bekliyor
3-En Başarılı Mobil Pazarlama Kampanyası: Aerodeon - Doritos Hisseli Tatlar Kampanyası
4-En Başarılı M2M Servisi: Arvento - Arvento Gümrük Uygulaması
5-En Başarılı Sektörel Uygulama: Mobilgi - Popmobil Bankacılık Merchandising Sistemi
6-En Başarılı İçerik Sağlayıcı: Infotech - Neredeyim, Pusula ve Gezenzi Servisleri
7-En Başarılı Mobil Ödeme Çözümü: Esilasoft - Mobil Aidat
8-En Başarılı Bireysel İş Ortaklığı Servisi: Armakom -Aile Hekimim Kim
9-En Başarılı Blackberry Uygulaması: Pozitron - Türk Hava Yolları - Fly Turkish Blackberry Uygulaması

Ödül töreninde 2010 yılı boyunca üstün performans göstererek Turkcell’in Gold, Silver, ve En Başarılı Altyapı Servis Sağlayıcısı olmaya hak kazanan iş ortakları da açıklandı.
Gold İş Ortakları: Arvento, Başarı, Buongiorno, Codec, Figensoft GDY Pixel, Internet Q, Mikro Ödeme, Mobiliz, Rabarba, Turatel
Silver İş Ortakları: 32 Bit, Aerodeon, Artımobil, Done, Estabil, Mobilera, Mobiltim, Pharos, Ping, Tikle, Univera
En Başarılı Operatör Servis Sağlayıcı İş Ortakları: 4 Play, ParkYeri




Turkcell Partner Program nedir?
Sayıları yüzlerle ifade edilen iş ortağıyla Türkiye’nin en köklü ve etkin iş ekosistemlerinden biri olan Turkcell Partner Program, telekomünikasyon ve teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların mevcut işlerini mobilize ederek bireysel ve kurumsal müşterilerimize ulaştırmalarını sağlayacak iş modellerini oluşturarak, gelişim ve destek programlarıyla Turkcell İş Ortaklarının gelişimlerine katkı sağlar.
Programa dahil olan İş Ortaklarına, ihtiyaçlarına ve teknoloji alanlara göre farklılık gösteren eğitimler, teknoloji dokümanları, danışmanlık hizmetleri alarak, Turkcell’le ortak projelerde yer alma imkanları sağlanmaktadır.

Link: http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/616702-turkcell-en-basarili-is-ortaklarini-secti